Babaváró blog

Babaváró blog

Kelengye-lesen

2017. június 14. - Blindscream

Mivel lassan időszerű lesz, hogy a lelkieken kívül másképp is készüljünk a baba érkezésére, múltkorjában drága párom megkért, hogy írjam már össze azt a bizonyos kelengyét, azaz a babacumókat, amikre az első időkben szükség lehet. 

Nosza, pár kismama könyv meg az internet segítségével, sebtiben tele is írtam egy A4-es lapot, hogy első közelítésben mit és mennyit érdemes beszerezni. Szegény csak hüledezett... azt gondolta, hogy pár bútor, egy csomag pelenka, és majd megleszünk. De a helyzet az, hogy első körben úgy tűnik, több cucca lesz, mint (ha nem is nekem, mert mégis csak nőből vagyok) neki.


Valójában még 50-es is van, csak az nem fért volna ide...

Később, amikor rendes havi látogatáson voltam a védőnőnél, nevezzük Bab Bertának (Bab Berci után szabadon - aki nem tudja ki az, itt pótolhatja a hiányosságot: http://mek.oszk.hu/02700/02723/02723.htm ), meglobogtattam nála a listámat, ő meg leellenőrizte, hogy jó lesz-e így, hozzáíratott még 6-8 dolgot, és körberöhögött, mert alábecsültem a pelenkamennyiséget. Mint azóta megtudtam, az első 6 hétben egy baba napi 3-4 alkalommal vígan telerakja a pelenkáját, így rájöttem, hogy ebben mondjuk igaza van. Ezek után kedvesem gyors fejszámolást követően izibe kiszámolta, hogy ha 2000 Ft körül van egy csomag pelenka, a fizetésének mekkora részét fogja úgymond lehúzni a WC-n. Még szerencse, hogy kapott bónuszt...

Igen, ez egy pelenkatorta. A fizetésemből akár 5 ilyenre is futja!

A következő lépés a Nagy Dilemmázás időszaka. Jelentem, még tart. Mert nem mindegy, hogy babaágy, bölcső, vagy esetleg babaöböl, hogy a hálóban, a dolgozó szobában vagy esetleg a nappaliban, (vagy a nappaliban és a hálóban is?) A szállításnál szintén szóba jöhet, hogy babakocsi vagy hordozó, de babakocsiból is lehet kombi vagy szimpla, és hordozóból is van vagy háromféle...Természetesen, hogy könnyebb legyen a döntés, mindenki más véleményen van, és jobbnál jobb érvekkel igyekszik elbizonytalanítani minket. Általában sikerül. 

Ezt leküzdendő, a múlt héten egy délelőttöt különböző bababoltok szemrevételezésével töltöttük. Itt kiderült, hogy a kombi gyerekkocsi tűnik a legjobb választásnak, feltéve, hogy 
a) játszva felraksz fél kézzel a HÉV-re egy tízkilós babakocsit
b) minimum van egy műszaki diplomád vagy legalábbis masszív affinitásod, hogy a babakocsi különböző funkcióit egymásból ki illetve átkonvertáld,
c) van akkora helyed, hogy azt a sok vacakot, amit még adnak hozzá (hátha kell) tárolni tudod valahol anélkül, hogy ordítva keresztülesnél benne minden adandó alkalommal,
d) és természetesen röhögve rááldozol legalább három évnyi pelenkapénzt. (Már látom keserű sorsomat. Eddig a gombóc fagyi volt az alap mértékegység amivel számoltam, innentől a pelus lesz.)

A kombi babakocsi és létfontosságú részei

És megnéztünk egy csomó babaágyat, pelenkázóasztalt, gyerekkádat, meg mindenfélét ami még kellhet. Természetesen mindenből rengetegfajta van, mindegyiknek más az előnye, a mérete, a használhatósága, és így aztán tovább növeli a kezdő tacskó szülőpár amúgy is tetemes zavarát. De van minden, mert éljen a kapitalizmus és a bababiznisz!

Szerencsére, azért nem vagyunk teljesen elhagyatottak, mert az élemedett kori gyerekvállalás nagy előnye, hogy a környéken már szinte mindenkinek van gyereke, tapasztalata, és természetesen elfekvő babamotyója is. Már most látszik, hogy babaruhára nem lesz gondunk, mert abban valahogy mindenki dúskál, és alig várják, hogy rám testálják javaikat. Így például kérés nélkül hozzájutottam már piros babahintához, rózsaszín malackás napozóhoz, és más egyéb nagyon cuki és nélkülözhetetlen dolgokhoz.

A vágy titokzatos vödre

Kiderült, hogy kering a családban egy jó állapotú bölcső, egy állítólag egészen használható babakocsi, és egy légmentesen záró, direkt koszos pelenkák tárolására kiképzett veder is, ami az öcsém szerint az életmentő kategóriába esik. És végül ne feledkezzünk meg, az igen lelkes jövendő nagymamákról, akik alig várják, hogy hajtóvadászatra induljanak további kellékek után. Köszönet a nagylelkűségért mindenkinek!

Így aztán haladunk, ha lassan is. Már csak azon kell imádkozni, hogy a baba ne akarjon azelőtt megérkezni, hogy ezt a sok mindent beszerezzük és elrendezzük a megfelelő helyén. Mert ha hirtelen menni kell, akkor bajban vagyunk...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mamamacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4112592593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása